Rijst met tofu in pindasaus
Snel te maken.
Equipment
Ingrediënten
- 250 g zilvervliesrijst
- 1 pak tofu naturel 375 g, biologisch
- 1 ui
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- ½ pot pindakaas
- 250 ml halfvolle melk
- 1 pak sperziebonen heel, diepvries
- ½ pot zoetzure augurken
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Tofu in kleine blokjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- In braadpan olie verhitten.
- Ui en tofu ca. 3 minuten bakken.
- Flink bestrooien met zout en peper.
- In steelpan pindakaas en melk verwarmen.
- Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat.
- Intussen sperziebonen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Augurken laten uitlekken.
- Tofu door pindasaus scheppen.
- Rijst serveren met tofu-pindasaus, sperziebonen en augurken.