Rijstsalade met verse groenten

Rijstsalade met verse groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ bos(jes) bladselderij
  • ½ bos(jes) peterselie
  • takje lavas
  • enkele blaadjes tijm
  • 1 paprika 1/4 bloemkool
  • 200 g sperziebonen 1/2 prei
  • 2 to maten
  • 200 g droogkokende rijst zout
  • 200 g kaas
  • 1 beker sour cream
  • ½ citroen het sap er van
  • peper
  • aromazout
  • enkele mooie slabladeren

Instructies

  • Was de kruiden en de groenten.
  • Hak bladselderij, peterselie, lavas en tijm fijn.
  • Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Snijd de paprika en de sperziebonen in kleine stukjes en de prei in dunne ringetjes.
  • Kook bloemkool, paprika en sperziebonen afzonderlijk vijf minuten in weinig water met zout.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Kook de rijst in 3 deciliter water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
  • Laat de rijst goed afkoelen.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Vermeng de sour cream met citroensap, zout, peper en aromazout.
  • Schep alle ingrediënten er luchtig door.
  • Serveer de salade op een met enkele gewassen en uitgelekte slabladeren belegde schaal.
  • Geef deze salade als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Salade
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch