Rijstschotel met Gerookte Makreel
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 citroen
- 15 gram verse peterselie
- 200 g gerookte makreelfilet met peper
- 2 eetlepels olie
- 400 g Thaise roerbakmix
- 1½ eetlepel milde kerriepoeder
- 250 g voorgekookte langkorrelige rijst
Instructies
- Kook de eieren in 6-8 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes.
- Halveer de citroen in de lengte.
- Snijd één helft in 4 partjes en rasp de schil van de andere helft dun.
- Hak de verse peterselie fijn.
- Verdeel de gerookte makreel in stukjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de Thaise roerbakmix met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de makreel en rijst toe en roerbak nog 2-3 minuten.
- Schep de rijstschotel op twee borden en garneer met ei en citroenpartjes
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Oosterse rijstschotel met gerookte makreel is een heerlijk en voedzaam gerecht met een exotische twist.
Je kunt de rijstschotel naar wens aanpassen door extra groenten toe te voegen, zoals paprika of taugé.
Serveer het gerecht met een scheutje sojasaus voor extra smaak.
Je kunt de rijstschotel naar wens aanpassen door extra groenten toe te voegen, zoals paprika of taugé.
Serveer het gerecht met een scheutje sojasaus voor extra smaak.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g