Rijstschotel met saté
Snel te maken
Equipment
- eetlepel
- stokjes
- koekenpan of grillpan
- 4 borden
Ingrediënten
- 300 g snelkookrijst
- 1 schaal schouderkarbonade ca. 400 g
- 1 zakje mix voor satémarinade 38 g
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 1 nasi/bamipakket 500 g
- 1 blikje bamboespruiten bamboo shoots, 227 g
- 1 bakje Javaanse pinda-satésaus 300 g
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Vlees in blokjes snijden.
- Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
- Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
- Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
- Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
- In wok rest van olie verhitten.
- Groente ca. 3 minuten roerbakken.
- Vlees aan stokjes rijgen.
- Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
- Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
- Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
- Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
- Rijst over vier borden verdelen.
- Serveren met gebakken saté en satésaus.