Rillettes van gerookte makreel

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel 300 g
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 el verse tijm
  • 50 g boter gesmolten
  • nootmuskaat
  • 4 sneetjes witbrood
  • 12 kleine augurken
  • 12 zwarte olijven zonder pit

Instructies

  • Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes.
  • Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat
  • naar smaak toe.
  • Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
  • Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes.
  • Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Rillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt.
In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland