Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 gram arborio rijst
- 1 sjalot
- 20 cl witte wijn
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 gram Noordzee garnaaltjes
- 10 st grote garnalen
- 1 dosis saffraan
- 1 lente-ui
- olijfolie
- peper
Instructies
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot.
- Zodra deze glazig is voeg je de rijst toe.
- Zodra deze glazig ziet blus je de rijst af met de wijn.
- Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je wat bouillon toe.
- Roer regelmatig goed door.
- Als ook deze is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe.
- Herhaal dit tot de rijst gaar is.
- Voeg de saffraan toe en roer goed door.
- Breng op smaak met wat peper.
- Bak intussen de grote garnalen in een scheutje olijfolie.
- Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
- Voeg de Hollandse garnaaltjes toe aan de risotto.
- Verdeel de risotto en de grote garnalen over de borden en garneer met de lente-ui.