Risotto met garnalen en saffraan

Risotto met garnalen en safraan

Risotto met garnalen en saffraan

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram arborio rijst
  • 1 sjalot
  • 20 cl witte wijn
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 100 gram Noordzee garnaaltjes
  • 10 st grote garnalen
  • 1 dosis saffraan
  • 1 lente-ui
  • olijfolie
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot.
  • Zodra deze glazig is voeg je de rijst toe.
  • Zodra deze glazig ziet blus je de rijst af met de wijn.
  • Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je wat bouillon toe.
  • Roer regelmatig goed door.
  • Als ook deze is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe.
  • Herhaal dit tot de rijst gaar is.
  • Voeg de saffraan toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met wat peper.
  • Bak intussen de grote garnalen in een scheutje olijfolie.
  • Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
  • Voeg de Hollandse garnaaltjes toe aan de risotto.
  • Verdeel de risotto en de grote garnalen over de borden en garneer met de lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis / Zeevruchten