Risotto met ham en champignons
Boodschappen 7-2003
Ingrediënten
- 1 ui
- 50 g boter
- 300 g risottorijst
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 1 theelepel koenjit
- 2 vleesbouillontabletten
- 1 dl droge witte wijn
- 1 bakje champignons 250 g
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 g ham in plakjes
- 100 g diepvries doperwten
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verhit 25 g boter en fruit de ui even aan.
- Schep de rijst erdoor.
- Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn.
- Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor.
- Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 l water en de wijn toe.
- Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar.
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin.
- Snijd de ham in reepjes.
- Voeg de ham en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door.
- Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
- Breng de risotto op smaak met zout en peper.
- Schep de champignons en peterselie erdoor.
- Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.