Risotto met ham en champignons

Risotto met ham en champignons

Boodschappen 7-2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 bakje champignons 250 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 g ham in plakjes
  • 100 g diepvries doperwten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 25 g boter en fruit de ui even aan.
  • Schep de rijst erdoor.
  • Bak de rijst al omscheppend tot de korrels glazig zijn.
  • Roer de tomatenpuree en de koenjit erdoor.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 l water en de wijn toe.
  • Kook de risotto in circa 12 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend bruin.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Voeg de ham en de doperwtjes aan de risotto toe en warm het geheel nog 2 minuten door.
  • Roer de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  • Schep de champignons en peterselie erdoor.
  • Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Italië