Risottokroketjes

Risottokroketjes

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram boter
  • 450 gram risottorijst
  • 1 ½ liter kippenbouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspte
  • peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • worcestershiresaus
  • peper zout
  • zout
  • 2 eieren M
  • 75 gram paneermeel
  • frituurolie

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook op halfhoog vuur in ± 5 minutenglazig.
  • Voeg de rijst toe en bak de korrels al omscheppend tot ze glazig zien.
  • Voeg1/3 deel van de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook.
  • Voeg, als de bouillon helemaal is opgenomen, weer 1/3 deel toe.
  • Breng opnieuw aan de kook en voeg, als de risotto alle vocht heeft opgenomen, de rest van de bouillon toe.
  • Kook de risotto in ± 25 minuten gaar en roer regelmatig.
  • Schep de Parmezaanse kaas, de tomatenpuree, de bieslook, de worcestershiresaus en peper en zout door de risotto en laat alles afkoelen.
  • Vorm met natgemaakte handen kroketjes van de risotto.
  • Wentel ze door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel en bak de kroketjes in hete olie rondom lichtbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst