Rissoles à l'Indienne
gekruide hartige en gevulde frituur
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- lepels
- messen
- sauspannen
- kommen
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Van bloem zout eieren melk boter en stijfgeslagen eiwitten op de gewone wijze een flensjesbeslag maken hiervan dunne flensjes bakken.
- Intussen de blokjes lamsvlees aanbraden.
- Van boter en bloem + bouillon een dikke saus maken hierin het lamsvlees gaar smoren op smaak brengen met nog wat zout en de kerrie.
- Van deze kerriesaus een laagje overlangs op elk flensje (ongebakken zijde) brenen op de randen wat achtergehouden beslag doen omvouwen dichtplakken paneren à l'anglaise en in hete frituur goudgeel afbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- Stukjes kip aanbraden en gaarmaken in kerriesaus + scheut sherry
- Blokjes varkensvlees/magere ham in een afgeslapte sambalsaus.