Rode bonensmurrie
Snel te maken
Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 bakje magere spekreepjes van duoverpakking
- 1 pot witte bonen in tomatensaus 360 g
- 4 eetlepel(s) geraspte jonge kaas
Instructies
- Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën.
- Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit.
- Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan op laag vuur.
- Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten.
- Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee.
- Roer er regelmatig in met een houten lepel.
- Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
- Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord.