Rode Char Siu van gemarineerd varkensvlees
Deze Surinaamse Char Siu is varkensvlees in een zoete, rode marinade met een heerlijke kruidige jus. Ideaal met rijst of noedels.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram varkensvlees
- 4 eetlepels water
- 8 eetlepels Faja Lobi Moksie Metie marinade voor jus
- Faja Lobi Moksie Metie marinade voor vlees
Instructies
- Snijd het varkensvlees in lange repen van ongeveer 20 x 4 cm.
- Leg het vlees in een schaal en voeg voldoende Moksie Metie toe zodat het vlees ondergedompeld is.
- Laat het vlees 2 tot 3 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een combimagnetron.
- Bak het vlees in de oven of combimagnetron tot het gaar en licht gekarameliseerd is.
- Snijd het gebakken vlees in dunne reepjes.
- Meng 8 eetlepels Moksie Metie met 4 eetlepels water en 2 eetlepels olie.
- Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken tot een jus.
- Voeg eventueel verse peper naar smaak toe.
- Schenk de jus over het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met Kotomisi Rijst, Tjauw-Min, Nasi Goreng of spaghetti en een portie kouseband als groente.
Wijnadvies:
Serveer met een licht gekoelde Pinot Noir of een fruitige rosé voor een mooie balans met de zoetige marinade.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 22 g | Vet: 21 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 7 g