Rode Chili Pasta van Ons kookboek
Voor ongeveer 80 gram chili pasta
Ingrediënten
- 20 gram gedroogde rode pepers
- 4 verse rode chillies de lange pepers, 15 tot 20 cm, niet de pikante kleine chilies
- snuifje zout
Instructies
- Laat de droge pepers een half uur weken in heet water.
- Ontdoe ze dan van de zaden en laat uitlekken.
- Halveer de verse pepers in de lengte, en verwijder de zaden.
- Doe de geweekte droge pepers, verse pepers en zout in een elektrische keukenrobot-mixer en mix (voeg eventueel wat water bij als het geheel niet door elkaar wil mixen)
- Doe wat je niet direct nodig hebt in een luchtdichte container in de ijskast of verdeel in porties van 1 afgestreken eetlepel en vries in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan ze ook invriezen in een ijsblokjesbakje, elk blokje is ongeveer 1/2 afgestreken eetlepel.