Rode Kool Stamppot met Chipolata’s

Rode Kool Stamppot met Chipolata's

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 5 eetlepels olie
  • 3 grote appels geschild en in dobbelsteentjes
  • 1 pak rode kool diepvries, 450 g
  • 8 varkens-chipolata's worstjes
  • 50 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon van tablet
  • 50 ml melk warm
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • ook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Voeg nog een eetlepel olie toe aan dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rode kool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
  • Bak in een andere koekenpan in de resterende olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Schenk de rode wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
  • Schep de chipolata's uit de pan en breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep met grove slagen eerst de rode kool en dan de appelblokjes door de puree.
  • Serveer de stamppot met de chipolata's en de rodewijnjus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de stamppot met wat verse peterselie voor een kleurrijk accent. Serveer er eventueel nog wat extra groenten bij, zoals gestoomde broccoli of een frisse salade.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais, vormt een goede combinatie met dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij