Rode wijnfondue met rundvlees en mangosausjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Laat het vlees in de diepvries in 1 uur half bevriezen.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in een keukenmachine.
- Snijd het bosuitje in ringetjes.
- Roer de uiringetjes, de rozijnen, het gemberpoeder en het chilipoeder door de helft van de mangopuree.
- Roer de mosterd, de mayonaise en de tijm door de rest van de mangopuree.
- Snijd het halfbevroren vlees in flinterdunne plakjes en leg deze op 2 bordjes.
- Breng in een fonduepan de fond en de wijn aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes inkoken.
- Zet de kokende bouillon op tafel op een spiritusbrander.
- Zet ook de mangosausjes en de bordjes met vlees op tafel.
- Steek een plakje vlees aan een fonduevork en laat dit in de bouillon net gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood en een groene salade.