Rodekool met Frisse Appels

Rodekool met Frisse Appels

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ rode kool ongeveer 600g
  • 1 sjalot
  • 4 kruidnagels
  • 2 friszure appels bijv. goudrenet, in stukjes
  • 1 plak ontbijtkoek in blokjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.
  • Snijd vervolgens elk kwart langs de snijkanten in lange, smalle reepjes of schaaf ze dun.
  • Was de reepjes kool.
  • Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
  • Doe de koolreepjes samen met de sjalot en een ½ theelepel zout in een pan.
  • Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
  • Voeg na 10 minuten de stukjes appel en de blokjes ontbijtkoek toe en laat deze mee verwarmen.
  • Verwijder de sjalot met kruidnagels wanneer de rodekool gaar is.
  • Breng de groente op smaak met rietsuiker, zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze rodekool met frisse appels combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm