Rodekool met Frisse Appels
Equipment
- mes
Ingrediënten
- ½ rode kool ongeveer 600g
- 1 sjalot
- 4 kruidnagels
- 2 friszure appels bijv. goudrenet, in stukjes
- 1 plak ontbijtkoek in blokjes
- 1 eetlepel rietsuiker
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.
- Snijd vervolgens elk kwart langs de snijkanten in lange, smalle reepjes of schaaf ze dun.
- Was de reepjes kool.
- Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
- Doe de koolreepjes samen met de sjalot en een ½ theelepel zout in een pan.
- Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
- Voeg na 10 minuten de stukjes appel en de blokjes ontbijtkoek toe en laat deze mee verwarmen.
- Verwijder de sjalot met kruidnagels wanneer de rodekool gaar is.
- Breng de groente op smaak met rietsuiker, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rodekool met frisse appels combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 17 g