Rodekoolsalade met abrikozen

Rodekoolsalade met abrikozen

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel kruizemunt
  • 200 gram rodekool
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Pers de sinaasappel uit.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Breng de abrikozen met het sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en de kruizemunt aan de kook.
  • Laat de abrikozen in het vocht afkoelen.
  • Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, doe die in een vergiet en schenk er kokend water over.
  • Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
  • Doe de rodekool in een schaal.
  • Klop 1 theelepel mosterd en de olie door het sinaasappelsausje met de abrikozen en schep dit door de kool.
  • Strooi er tenslotte de bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade