Rodekoolsalade met citrusfruit, salami en vijgen
Ingrediënten
Instructies
- Maak de kool schoon en schaaf hem in heel dunne reepjes.
- Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.
- Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
- Schil intussen de sinaasappels en de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
- Vang het sap op en halveer de partjes.
- Snijd de vijgen in stukjes.
- Pel en snipper de knoflook.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Snijd de salami in reepjes.
- Klop een dressing van de azijn, de olie, het opgevangen sap en wat peper en zout en schep er de knoflook en de bosui door.
- Schep de rodekool, het citrusfruit, de vijgen, de salami en de dressing in een slakom door elkaar en garneer met de kappertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin stokbrood.