Rodekoolsalade met citrusfruit, salami en vijgen

Rodekoolsalade met citrusfruit, salami en vijgen

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ rodekool 500 gr
  • 2 sinaasappels
  • 1 witte grapefruit
  • 3 gedroogde vijgen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 250 gram salami in middeldikke plakken
  • eetlepel rode wijnazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout

Instructies

  • Maak de kool schoon en schaaf hem in heel dunne reepjes.
  • Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.
  • Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
  • Schil intussen de sinaasappels en de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  • Vang het sap op en halveer de partjes.
  • Snijd de vijgen in stukjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Snijd de salami in reepjes.
  • Klop een dressing van de azijn, de olie, het opgevangen sap en wat peper en zout en schep er de knoflook en de bosui door.
  • Schep de rodekool, het citrusfruit, de vijgen, de salami en de dressing in een slakom door elkaar en garneer met de kappertjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade / Varkensvlees / Vlees