Roereieren met Kalfsnier op Bladerdeeg
Heerlijke roereieren met kalfsnier, geserveerd op knapperig bladerdeeg, voor een verfijnd gerecht dat zowel bij het ontbijt als bij de lunch past.
Equipment
- Kookpot
- Beboterde en bebloemde bakplaat
Ingrediënten
Instructies
- Zet de nier te weken in koud water.
- Rol het bladerdeeg uit tot rechthoeken van 10 tot 12 cm lang en 5 tot 6 cm breed.
- Prik de rechthoeken in met een vork om gelijkmatig bakken te bevorderen.
- Schik de canapés op een beboterde en bebloemde plaat en verwarm de oven voor.
- Droog de nier en snijd deze in plakjes.
- Laat de nierstukjes in 40 g boter stoven met zout en peper.
- Voeg de madeira toe en zet het op hoog vuur totdat het vocht verdampt is.
- Houd warm.
- Klop de eieren met zout en peper.
- Verhit 30 g boter in een kookpot op zacht vuur en roer de eieren met een houten lepel.
- Voeg beetje bij beetje de rest van de boter toe totdat de eieren romig zijn.
- Als de eieren de neiging hebben te stollen, haal ze van het vuur en voeg een lepel room toe.
- Wanneer de eieren de boter en room hebben opgenomen, breng dan op smaak en zet de pot onmiddellijk in koud water om de bereiding te stoppen.
- Schuif de canapés in de oven en bak ze 4 tot 5 minuten.
- Meng de nierstukjes met de eieren en versier de canapés hiermee zodra ze uit de oven komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de canapés met een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Chianti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g