Roereieren met Kalfsnier op Bladerdeeg

Een elegant gerecht van romige roereieren met plakjes kalfsnier, geserveerd op knapperige bladerdeegcanapés in een Mexicaanse stijl. De goudbruine canapés zijn versierd met verse koriander en omringd door limoenpartjes, een klein schaaltje salsa, en een glas rode wijn. Het gerecht ligt op een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, verlicht door helder natuurlijk licht dat de levendige uitstraling benadrukt.

Roereieren met Kalfsnier op Bladerdeeg

Heerlijke roereieren met kalfsnier, geserveerd op knapperig bladerdeeg, voor een verfijnd gerecht dat zowel bij het ontbijt als bij de lunch past.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g bladerdeeg uit de diepvries
  • 250 g kalfsnier
  • 12 eieren
  • 2 el madeira
  • 3 el room
  • 100 g boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Zet de nier te weken in koud water.
  • Rol het bladerdeeg uit tot rechthoeken van 10 tot 12 cm lang en 5 tot 6 cm breed.
  • Prik de rechthoeken in met een vork om gelijkmatig bakken te bevorderen.
  • Schik de canapés op een beboterde en bebloemde plaat en verwarm de oven voor.
  • Droog de nier en snijd deze in plakjes.
  • Laat de nierstukjes in 40 g boter stoven met zout en peper.
  • Voeg de madeira toe en zet het op hoog vuur totdat het vocht verdampt is.
  • Houd warm.
  • Klop de eieren met zout en peper.
  • Verhit 30 g boter in een kookpot op zacht vuur en roer de eieren met een houten lepel.
  • Voeg beetje bij beetje de rest van de boter toe totdat de eieren romig zijn.
  • Als de eieren de neiging hebben te stollen, haal ze van het vuur en voeg een lepel room toe.
  • Wanneer de eieren de boter en room hebben opgenomen, breng dan op smaak en zet de pot onmiddellijk in koud water om de bereiding te stoppen.
  • Schuif de canapés in de oven en bak ze 4 tot 5 minuten.
  • Meng de nierstukjes met de eieren en versier de canapés hiermee zodra ze uit de oven komen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de canapés met een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Chianti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Kalfsvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden