Roergebakken asperges met haricots verts
Allerhande 2002
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- 150 g haricots verts
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gember verse
- 1 rode peper
- 1 stengel sereh citroengras
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sojasaus
- ¼ zakje koriander verse à 15 g
Instructies
- Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
- Houtachtige uiteinden eraf snijden.
- Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden.
- Puntjes van haricots verts snijden en halveren.
- Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken.
- In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren.
- Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken.
- ¾ dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden.
- Vocht laten verdampen.
- Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.
In plaats van verse kruiden kunnen ook 2 à 3 theelepels Thaise rode currypasta worden gebruikt.
Voedingswaarden
Calories: 78 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g