Roergebakken asperges met haricots verts

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 150 g haricots verts
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember verse
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ¼ zakje koriander verse à 15 g

Instructies

  • Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden.
  • Puntjes van haricots verts snijden en halveren.
  • Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken.
  • In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren.
  • Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken.
  • ¾ dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden.
  • Vocht laten verdampen.
  • Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.
In plaats van verse kruiden kunnen ook 2 à 3 theelepels Thaise rode currypasta worden gebruikt.
 

Voedingswaarden

Calories: 78 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch