Roergebakken garnalen met mango
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g tijgergarnalen rauw gepeld (diepvries), ontdooid
- 1 eiwit
- 2 eetlepels sesamolie
- vierseizoenenpeper versgemalen
- 1 mango
- 100 ml arachideolie
- 3 cm verse gemberwortel geraspt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels droge sherry
- ½ zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
- 2 eetlepels verse koriander blaadjes
Instructies
- Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
- In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
- Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
- Met dunschiller mango schillen.
- Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
- In wok arachideolie verhitten.
- Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
- Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
- Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
- In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
- Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 22 g | Vet: 17 g