Roergebakken Paksoi met Paprika
Equipment
- Wokpan
Ingrediënten
- 1 struik paksoi
- ½ gele paprika
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 theelepels kerriepoeder
Instructies
- Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren grondig en snijd ze vervolgens in smalle repen.
- Snijd de gele paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een wokpan op middelhoog vuur.
- Roerbak de paksoi en paprika in de hete olie gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
- Breng de groenten op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
- Roer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze roergebakken paksoi met paprika als bijgerecht bij rijst, noedels of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht. Hun fruitige aroma's en verfrissende smaak vormen een mooie aanvulling op de kruidigheid van de kerrie en de knapperigheid van de groenten.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g