Roergebakken Paksoi met Paprika

Roergebakken Paksoi met Paprika

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wokpan

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi
  • ½ gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren grondig en snijd ze vervolgens in smalle repen.
  • Snijd de gele paprika in stukjes.
  • Verhit de olie in een wokpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de paksoi en paprika in de hete olie gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Breng de groenten op smaak met zout, peper en kerriepoeder.
  • Roer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze roergebakken paksoi met paprika als bijgerecht bij rijst, noedels of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht. Hun fruitige aroma's en verfrissende smaak vormen een mooie aanvulling op de kruidigheid van de kerrie en de knapperigheid van de groenten.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Azië

Roergebakken paksoi met paprika

Roergebakken paksoi met paprika

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram paksoi ligt aan de grote van de struik
  • 1 gele of rode paprika
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl kerriepoeder

Instructies

  • Snijd de voet van de paksoi, was de bladeren en snijd ze in smalle repen.
  • Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze dan in reepjes
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten in ca. 5 a 7 minuten beetgaar.
  • Breng de groenten op smaak met zout, peper en het kerriepoeder.
  • Naar keuze 1-2 teentjes knofllook.
  • Serveer er rijst bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Niet vegetarisch met vlees/kip. Kan ook met diverse pasta's geserveerd worden.
U kunt paksoi ook vervangen door broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch