Roergebakken Spitskool met Ei en Trassie

Spitskool met Ei

Roergebakken Spitskool met Ei en Trassie

Een eenvoudig en smaakvol gerecht met roergebakken spitskool, knoflook en ei. Perfect als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of als lichte lunch.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 spitskool fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 1 stukje trassie garnalenpasta
  • 1 tl sambal oelek of rode lombok naar smaak
  • Klein scheutje water
  • 3 eieren geklutst
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje

Instructies

  • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de gesneden knoflook en ui licht aan totdat ze geurig en zacht zijn.
  • Voeg het stukje trassie en de sambal oelek of rode lombok toe en bak mee tot de smaken goed zijn vermengd.
  • Voeg een klein scheutje water toe en voeg de fijngesneden spitskool toe.
  • Roer de spitskool door de kruiden en laat het halfgaar worden.
  • Giet de geklutste eieren erbij en blijf roeren tot de eieren gestold zijn en goed gemengd met de spitskool.
  • Verkruimel het tuinkruidenbouillonblokje over het geheel en roer goed door.
  • Proef en pas de smaak zo nodig aan met extra zout of kruiden.
  • Serveer warm als bijgerecht of lichte lunch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht kan goed gecombineerd worden met een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een mild bier.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Groenten
Land van herkomst Indonesië