Roergebakken tofu met paprika en broccoli
Equipment
Ingrediënten
- 300 g broccoliroosjes
- 1 rode peper
- 3 el olie
- 325 g tofu naturel in blokjes
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 2 rode paprika's in reepjes
- 1 el droge sherry
- 2 el lichte sojasaus
- 150 ml groentebouillon van tablet
- 1 el sesamolie
- ½ el maizena
- ¼ zakje verse bieslook a 20 g, fijngesneden
Instructies
- In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
- In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
- In wok olie verhitten tot hij walmt.
- Tofu met peper mooi bruinbakken.
- Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
- Peper weggooien.
- Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
- In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
- Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
- Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
- Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
- Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Garneren met bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met mie.