Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 rode peper
  • 3 el olie
  • 325 g tofu naturel in blokjes
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 1 el droge sherry
  • 2 el lichte sojasaus
  • 150 ml groentebouillon van tablet
  • 1 el sesamolie
  • ½ el maizena
  • ¼ zakje verse bieslook a 20 g, fijngesneden

Instructies

  • In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
  • In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
  • In wok olie verhitten tot hij walmt.
  • Tofu met peper mooi bruinbakken.
  • Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
  • Peper weggooien.
  • Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
  • Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
  • Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
  • Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
  • Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met mie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst China
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch