Roggebroodhapje met biet en zalm

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel knoflookbieslook fijngeknipt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 gekookte biet schoongemaakt
  • 2 sneetjes licht roggebrood
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 bakje gerookte zalmblokjes 100 g

Instructies

  • In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
  • In ander kommetje bieslook,kappertjes en ½ eetlepel dressing door elkaar scheppen.
  • Biet in 8 plakjes snijden en er met uitsteekvormpje 8 even grote rondjes uitsteken. Plakjes in dressing leggen.
  • Sneetjes roggebrood in vieren snijden en dun bestrijken met mayonaise.
  • Hierop plakjes biet leggen en zalmblokjes erover verdelen.
  • Bieslook en kappertjes erop scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

bereidingstijd 10 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Vis
Land van herkomst Wereldkeuken