Roggebroodsandwich met Jonge Kaas en Rucola

Roggebroodsandwich met jonge kaas, gevuld met plakjes tomaat en verse rucola, geserveerd op een kleurrijk bord, omringd door roggebrood, kaas en tomaten.

Roggebroodsandwich met Jonge Kaas en Rucola

Een eenvoudige en smaakvolle roggebroodsandwich met jonge kaas, tomaat en rucola. Perfect voor een snelle lunch of als onderdeel van een uitgebreid ontbijt.
Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakken roggebrood 2 vierkantjes per plak
  • 1 plak jonge kaas 30+
  • 1 kleine tomaat
  • Halvarine
  • 4 blaadjes rucola

Instructies

  • Snijd de plakken roggebrood doormidden tot vierkantjes.
  • Snijd de jonge kaas in plakjes van dezelfde grootte als de roggebroodstukjes.
  • Snijd 2 dikke plakken van de tomaat.
  • Bestrijk de roggebroodstukjes dun met halvarine.
  • Beleg elk stukje roggebrood met een plakje kaas.
  • Leg een plak tomaat en 1-2 blaadjes rucola op de kaas.
  • Leg de andere roggebroodstukjes erop met de kaas naar beneden.
  • Verpak de sandwiches per stuk strak in huishoudfolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een glas karnemelk of een lichte groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Bij deze eenvoudige en frisse roggebroodsandwich past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc uitstekend.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 9 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Kaas / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch