Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 g voorgekookte aardappeltjes
- 4 eetlepels olie
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- Schil van 1 citroen in ragfijne reepjes
- 1 spitskool in vieren gesneden
- 4 rogvleugels zonder vel
- Zout
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- 120 g geraspte Emmentaler
- 120 g boter
Instructies
- Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de fijngesneden peterselie en de citroenschilreepjes toe aan de aardappeltjes en meng goed.
- Kook de spitskool in 5 minuten beetgaar in licht gezouten water.
- Giet af en zet apart.
- Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg 6 eetlepels witte wijnazijn toe en laat de rogvleugels hierin gedurende 10 minuten tegen de kook aan garen.
- Laat de rogvleugels uitlekken en verdeel de geraspte Emmentaler erover.
- Smelt de boter in een pan en laat deze bruinen zonder te verbranden.
- Schenk de beurre noir over de rogvleugels.
- Serveer de rog met de spitskool en de gebakken aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis past uitstekend bij de delicate smaak van de rog en de rijke beurre noir.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g