Rogvleugels met Emmentaler en Beurre Noir

Rogvleugels met Emmentaler en Beurre Noir

Porties: + personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g voorgekookte aardappeltjes
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Schil van 1 citroen in ragfijne reepjes
  • 1 spitskool in vieren gesneden
  • 4 rogvleugels zonder vel
  • Zout
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 120 g geraspte Emmentaler
  • 120 g boter

Instructies

  • Bak de voorgekookte aardappeltjes in 4 eetlepels olie gedurende 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de fijngesneden peterselie en de citroenschilreepjes toe aan de aardappeltjes en meng goed.
  • Kook de spitskool in 5 minuten beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet af en zet apart.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg 6 eetlepels witte wijnazijn toe en laat de rogvleugels hierin gedurende 10 minuten tegen de kook aan garen.
  • Laat de rogvleugels uitlekken en verdeel de geraspte Emmentaler erover.
  • Smelt de boter in een pan en laat deze bruinen zonder te verbranden.
  • Schenk de beurre noir over de rogvleugels.
  • Serveer de rog met de spitskool en de gebakken aardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis past uitstekend bij de delicate smaak van de rog en de rijke beurre noir.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Verjaardag