Rollade met abrikozen van Allerhande
Aller Hande 1996
Equipment
- 1 braadzak,
- lage ovenschaal, inhoud 2 liter,
Ingrediënten
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel Zaanse mosterd Huisman,
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 varkensfiletrollade 700 g,
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gr gewelde abrikozen
- 1 dl appelcider
- 125 ml slagroom ,
- zout
- peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
- Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
- Ui pellen en grof snipperen.
- Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
- In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
- Rollade erop leggen.
- Cider erbij schenken.
- Braadzak met binder afsluiten.
- In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
- In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
- Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
- Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
- Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
- Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
- Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met broccoli en aardappelpuree.