Rollade met abrikozen van Allerhande

Rollade met abrikozen van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd Huisman,
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 varkensfiletrollade 700 g,
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gr gewelde abrikozen
  • 1 dl appelcider
  • 125 ml slagroom ,
  • zout
  • peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
  • Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
  • Rollade erop leggen.
  • Cider erbij schenken.
  • Braadzak met binder afsluiten.
  • In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
  • In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
  • Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
  • Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
  • Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
  • Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
  • Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met broccoli en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees

Rollade met abrikozen

Rollade met abrikozen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 varkensfiletrollade ± 700 gr
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram gewelde abrikozen
  • 1 dl appelcider
  • liter slagroom
  • zout peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°c.
  • Roer de appelstroop, de mosterd en het kaneelpoeder door elkaar en bestrijk de rollade hiermee.
  • Snipper de ui grof en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Schep de ui, de bleekselderij en de abrikozen in de braadzak door elkaar.
  • Leg de rollade erop en schenk de cider erbij.
  • Sluit de braadzak met de binder af en leg hem in de ovenschaal.
  • Prik enkele gaatjes in de bovenkant van de braadzak.
  • Braad de rollade 40 minuten in de oven.
  • Knip hierna een gaatje in de braadzak en schenk het vocht in een steelpan.
  • Laat het op hoog vuur 5 minuten inkoken.
  • Haal intussen de rollade uit de braadzak en houd deze op een bord onder het aluminiumfolie warm.
  • Schep de slagroom door het ingekookte vocht en laat dit nog 3 minuten koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg het abrikozenmengsel op een platte schaal, snijd de rollade in plakken en leg deze op de abrikozen.
  • Serveer de saus apart.
  • Lekker met broccoli en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees