Rolletjes met koffie crème

Rolletjes met koffie crème

Porties: + Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gr boter
  • 2 el ahornsiroop
  • 60 gr bruine suiker
  • 30 gr bloem
  • tl gemberpoeder
  • 75 gr pure chocola
  • Koffiecrème:
  • 1,8 dl room
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl oploskoffie
  • 1 el Tia Maria

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160ºC).
  • Leg bakpapier op de bakplaat.
  • Meng boter, ahornsiroop en suiker in een pan.
  • Roer dit op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Voeg gezeefde bloem en gemberpoeder toe.
  • Roer alles kort met een houten lepel door.
  • Schep 1 afgestreken theelepel van het mengsel op de bakplaat zo'n 12 cm uit elkaar (maak 3-4 koekjes tegelijk).
  • Maak van het mengsel rondjes van 8 cm.
  • Bak ze in 6 minuten lichtbruin.
  • Laat ze 30 seconden liggen, neem ze van de plaat en wikkel ze, terwijl ze nog warm zijn, om de steel van een pollepel.
  • Zijn ze tijdens het verwerken hard geworden, zet ze dan nog weer even in de oven om zacht te worden.
  • Meng de ingrediënten voor de koffiecrème in een kom en roer alles goed door elkaar.
  • Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop het mengsel met de mixer
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek