Romantische Gevulde Halvemaan Koekjes

Romantische Gevulde Halvemaan Koekjes

Heerlijke zachte gevulde halve maantjes met een romige roomkaasvulling en kaneel, perfect als zoete traktatie bij de koffie of thee.
Porties: 24
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 50 gram wit plantaardig vet
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram rozijnen
  • 175 gram boter in blokjes
  • 200 gram bloem
  • 2 eidooiers
  • 350 gram verse roomkaas
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eiwit
  • theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190ºC (gasstand 3-4).
  • Vet twee bakplaten in en bekleed met bakpapier.
  • Zeef bloem en zelfrijzend bakmeel in een kom.
  • Wrijf het plantaardig vet en de boter door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
  • Voeg 25 gram kristalsuiker toe en meng goed.
  • Voeg de eidooiers en 1-2 eetlepels water toe en kneed tot een glad deeg.
  • Verpak het deeg in bakpapier en leg 20 minuten in de koelkast.
  • Roer de roomkaas romig met de resterende kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 mm dikte.
  • Steek met een ronde uitsteker cirkels van 5 cm uit het deeg.
  • Schep op elk deegcirkel een beetje vulling.
  • Maak de randen rondom vochtig met water en vouw de deegcirkels dubbel tot een halve maan.
  • Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
  • Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bewaar restanten 1-2 dagen in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de halve maantjes versgebakken bij de koffie of thee. Voor variatie kun je ze vullen met appelmoes, lemon curd of bosbessen.
Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze koekjes.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Dessert - Nagerecht / Koek / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden