Romantische Gevulde Halvemaan Koekjes
Heerlijke zachte gevulde halve maantjes met een romige roomkaasvulling en kaneel, perfect als zoete traktatie bij de koffie of thee.
Ingrediënten
- 50 gram zeer fijne kristalsuiker
- 50 gram wit plantaardig vet
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram rozijnen
- 175 gram boter in blokjes
- 200 gram bloem
- 2 eidooiers
- 350 gram verse roomkaas
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 eiwit
- 1½ theelepel kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC (gasstand 3-4).
- Vet twee bakplaten in en bekleed met bakpapier.
- Zeef bloem en zelfrijzend bakmeel in een kom.
- Wrijf het plantaardig vet en de boter door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
- Voeg 25 gram kristalsuiker toe en meng goed.
- Voeg de eidooiers en 1-2 eetlepels water toe en kneed tot een glad deeg.
- Verpak het deeg in bakpapier en leg 20 minuten in de koelkast.
- Roer de roomkaas romig met de resterende kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
- Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 mm dikte.
- Steek met een ronde uitsteker cirkels van 5 cm uit het deeg.
- Schep op elk deegcirkel een beetje vulling.
- Maak de randen rondom vochtig met water en vouw de deegcirkels dubbel tot een halve maan.
- Druk de randen goed aan.
- Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
- Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Bewaar restanten 1-2 dagen in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de halve maantjes versgebakken bij de koffie of thee. Voor variatie kun je ze vullen met appelmoes, lemon curd of bosbessen. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze koekjes.
Serveer de halve maantjes versgebakken bij de koffie of thee. Voor variatie kun je ze vullen met appelmoes, lemon curd of bosbessen. Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 8 g