Romig bitterkoekjesijs met peer en chocolade

Plak bitterkoekjesijs geserveerd met halve peren en zigzaggend overgoten met chocoladesaus, gepresenteerd op een wit keramieken bord, op een donker rustieke houten tafel, gedecoreerd met een takje munt en chocoladeschilfers in zacht natuurlijk licht.

Romig bitterkoekjesijs met peer en chocolade

Een romig dessert met de unieke smaak van bitterkoekjes, sappige peer en een vleugje chocolade.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
opstijven in de vriezer 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • mes
  • Lege ijsdoos

Ingrediënten

  • 500 ml roomijs
  • 5 bitterkoekjes
  • ½ sinaasappel
  • Snufje kaneel
  • 8 halve peren uit blik
  • Chocoladesaus uit een flesje

Instructies

  • Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
  • Pers het sap van de halve sinaasappel.
  • Laat de bitterkoekjes 15 minuten weken in het sinaasappelsap.
  • Meng de geweekte bitterkoekjes en het sap met een snufje kaneel door het roomijs.
  • Schep het mengsel in een lege ijsdoos en strijk het glad.
  • Laat het ijs minstens 1 uur opstijven in de vriezer.
  • Snijd voor elk bord twee perenhelften doormidden.
  • Snijd plakken van het bitterkoekjesijs en leg op elk bord een plak.
  • Leg twee stukken peer tegen of over beide zijden van de plak ijs.
  • Giet de chocoladesaus zigzaggend over de plak, zodat er een mooi strepenpatroon ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een sprankeltje sinaasappelrasp als extra garnering.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti past perfect bij de frisse, zoete smaken van dit nagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch