Romig bitterkoekjesijs met peer en chocolade
Een romig dessert met de unieke smaak van bitterkoekjes, sappige peer en een vleugje chocolade.
Equipment
- mes
- Lege ijsdoos
Ingrediënten
- 500 ml roomijs
- 5 bitterkoekjes
- ½ sinaasappel
- Snufje kaneel
- 8 halve peren uit blik
- Chocoladesaus uit een flesje
Instructies
- Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
- Pers het sap van de halve sinaasappel.
- Laat de bitterkoekjes 15 minuten weken in het sinaasappelsap.
- Meng de geweekte bitterkoekjes en het sap met een snufje kaneel door het roomijs.
- Schep het mengsel in een lege ijsdoos en strijk het glad.
- Laat het ijs minstens 1 uur opstijven in de vriezer.
- Snijd voor elk bord twee perenhelften doormidden.
- Snijd plakken van het bitterkoekjesijs en leg op elk bord een plak.
- Leg twee stukken peer tegen of over beide zijden van de plak ijs.
- Giet de chocoladesaus zigzaggend over de plak, zodat er een mooi strepenpatroon ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sprankeltje sinaasappelrasp als extra garnering.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti past perfect bij de frisse, zoete smaken van dit nagerecht.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 24 g