Romig Roerei met Truffelaroma

Romig Roerei met Truffelaroma

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine koekenpan met antiaanbaklaag

Ingrediënten

  • 100 g kastanjechampignons
  • 4 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma witte truffel
  • Enkele sprietjes bieslook
  • Geroosterd brood om erbij te serveren
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak de stukjes champignon al omscheppend gedurende 3 minuten.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de champignons over vier eierdopjes.
  • Klop in een kom de eieren los.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit de rest van de boter in de pan en giet de losgeklopte eieren erin.
  • Laat de eieren al roerend op een laag vuur stollen.
  • Bak het ei niet te lang, zodat het roerei smeuïg blijft.
  • Schep het roerei op de champignons in de dopjes.
  • Druppel een beetje olijfolie met truffelaroma over elk dopje en garneer met enkele sprietjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit romige roerei met truffelaroma past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een mousserende wijn zoals een Prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 190 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 0.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch