Romig Roerei met Truffelaroma
Equipment
- Kleine koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 100 g kastanjechampignons
- 4 eieren losgeklopt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma witte truffel
- Enkele sprietjes bieslook
- Geroosterd brood om erbij te serveren
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd ze in stukjes.
- Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak de stukjes champignon al omscheppend gedurende 3 minuten.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de champignons over vier eierdopjes.
- Klop in een kom de eieren los.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de rest van de boter in de pan en giet de losgeklopte eieren erin.
- Laat de eieren al roerend op een laag vuur stollen.
- Bak het ei niet te lang, zodat het roerei smeuïg blijft.
- Schep het roerei op de champignons in de dopjes.
- Druppel een beetje olijfolie met truffelaroma over elk dopje en garneer met enkele sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit romige roerei met truffelaroma past goed bij een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een mousserende wijn zoals een Prosecco.Voedingswaarden
Calories: 190 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 10 g | Vet: 16 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 0.2 g