Romige Aardappel-Courgettegratin met Kruidenkaas
Een heerlijke romige aardappel-courgettegratin met kruidenkaas, krokant gebakken in de oven – perfect als bijgerecht bij vlees of vis.
Ingrediënten
- 800 g aardappelen
- Zout
- 1 courgette ± 350 g
- 1 el boter of margarine
- Witte peper
- 1½ tl Provençaalse kruiden
- 100 g geraspte oude kaas
- 150 g roomkaas met kruiden
- 1 dl volle melk
- ¼ tl knoflookpoeder
Instructies
- Serveer deze gratin als bijgerecht bij een gebraden kip, varkenshaas of een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze gratin als bijgerecht bij een gebraden kip, varkenshaas of een frisse salade.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g