Romige Aardappel-Garnalensoep met Gebakken Visblokjes
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 ui schoongemaakt en fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 750 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 7 ½ dl visbouillon of water
- 2 dl melk
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 250 gram gepelde garnalen
- Zout en peper naar smaak
- 750 gram schelvisfilet of kabeljauwfilet, in blokjes gesneden
- 4 eetlepels bloem
- ½ dl olijfolie of zonnebloemolie
Instructies
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 3 minuten.
- Roer de bloem door het uimengsel.
- Voeg de blokjes aardappel en de visbouillon of water toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles gedurende ± 20 minuten zachtjes koken, af en toe doorroeren, totdat de aardappelblokjes volledig gaar zijn.
- Roer de melk, geraspte kaas en garnalen door de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
- Bak ondertussen de visblokjes.
- Bestrooi de visblokjes met zout en peper en wentel ze door de bloem.
- Verhit de olie in een koekenpan, bak hierin de visblokjes rondom lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Roer de gebakken visblokjes voorzichtig door de soep en laat alles goed doorwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze rijke, gebonden soep als een volledige maaltijd.