Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 500 ml melk
- 250 ml slagroom
- nootmuskaat versgeraspte
- 4 handperen stevig
- 1 kg aardappels vastkokende
- 100 g oude kaas geraspt
- 25 g boter
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Knoflook met koksmes pletten.
- In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen.
- Geheel 5 minuten zachtjes laten trekken.
- Knoflook verwijderen.
- Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen.
- Peren halveren en klokhuis verwijderen.
- Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven.
- In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer.
- Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is.
- Kaas en boter in vlokjes erover verdelen.
- Schaal ca. 1 uur en 15 minuten in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij wild en rosbief.