Romige aardappel-peergratin

Romige aardappel peergratin

Romige aardappel-peergratin

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • nootmuskaat versgeraspte
  • 4 handperen stevig
  • 1 kg aardappels vastkokende
  • 100 g oude kaas geraspt
  • 25 g boter

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Knoflook met koksmes pletten.
  • In pan met dikke bodem melk, slagroom, knoflook, mespunt nootmuskaat en zout en peper naar smaak tegen de kook aan brengen.
  • Geheel 5 minuten zachtjes laten trekken.
  • Knoflook verwijderen.
  • Peren en aardappels naar keuze schillen of schoonboenen.
  • Peren halveren en klokhuis verwijderen.
  • Aardappels en peren met kaasschaaf of in keukenmachine in dunne plakjes schaven.
  • In ovenschaal lagen maken van plakjes aardappel, afgewisseld met in totaal 2 lagen peer.
  • Roommengsel in ovenschaal schenken en deze even ronddraaien zodat room evenredig verdeeld is.
  • Kaas en boter in vlokjes erover verdelen.
  • Schaal ca. 1 uur en 15 minuten in midden van oven zetten, tot aardappels gaar zijn en kaas gesmolten en bruingekleurd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij wild en rosbief.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch