Romige aardappelpuree met gepofte knoflook
Een fluweelzachte aardappelpuree met de volle smaak van gepofte knoflook en een frisse toets van basilicum. Perfect bij stoofgerechten of als luxe bijgerecht.
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met weinig water en zout in 15 minuten gaar.
- Maak de knoflooktenen los maar pel ze niet.
- Verwarm in een steelpan de olie en knoflook ca.
- 5 minuten zachtjes tot ze beginnen te kleuren.
- Neem de pan van het vuur en haal de knoflook uit de olie.
- Houd 4 basilicumblaadjes apart en hak de rest fijn.
- Verwarm de schaaltjes voor.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Pers 2 knoflooktenen erboven uit.
- Roer de knoflookolie en zoveel melk erdoor dat een smeuïge puree ontstaat.
- Warm de puree al roerend nog even door en laat eventueel indikken.
- Breng op smaak met zout en vierseizoenenpeper.
- Roer op het laatste moment de basilicum door de puree.
- Schep de puree in de warme schaaltjes.
- Garneer met een gepofte knoflookteen en een basilicumblaadje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer bij gestoofd konijn of een ander stoofgerecht voor een luxe maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een zachte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 59 g | Protein: 8 g | Vet: 13 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g