Romige aardappelsalade met gerookte paling

Romige aardappelsalade met gerookte paling

Een klassieke Hollandse aardappelsalade met een romige dressing, frisse bosui en rijke gerookte paling. Perfect als zomerse maaltijd of lichte lunch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Mengenkom
  • messen
  • Opscheplepel

Ingrediënten

  • 1 bosje waterkers
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 3 in ringetjes gesneden bosui
  • 300 g palingfilet
  • 400 g geschilde vastkokende aardappelen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels slagroom of zure room
  • Peper versgemalen
  • Zout
  • 1 theelepel mosterd

Instructies

  • Snijd de aardappels in plakjes en kook deze in water of bouillon met wat zout net gaar.
  • Schep de aardappelplakjes op een vergiet en laat ze uitstomen.
  • Meng in een kom de mayonaise met de mosterd en slagroom.
  • Voeg de sjalot en bosui toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de warme aardappelplakjes voorzichtig door het mengsel.
  • Voeg de in reepjes gesneden paling toe en meng alles voorzichtig.
  • Houd wat paling apart voor de garnering.
  • Schep de salade in ringen op borden.
  • Garneer met de overgebleven reepjes paling en waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer eventueel extra met wat verse bieslook en een partje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:

Serveer met een volle Chardonnay zoals La Finca uit Mendoza, Argentinië – perfect bij gerookte vis.

Voedingswaarden

Calories: 433 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 17 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer