Romige aardappelsalade met gerookte paling
Een klassieke Hollandse aardappelsalade met een romige dressing, frisse bosui en rijke gerookte paling. Perfect als zomerse maaltijd of lichte lunch.
Equipment
- kookpan
- Mengenkom
- messen
- Opscheplepel
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de aardappels in plakjes en kook deze in water of bouillon met wat zout net gaar.
- Schep de aardappelplakjes op een vergiet en laat ze uitstomen.
- Meng in een kom de mayonaise met de mosterd en slagroom.
- Voeg de sjalot en bosui toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de warme aardappelplakjes voorzichtig door het mengsel.
- Voeg de in reepjes gesneden paling toe en meng alles voorzichtig.
- Houd wat paling apart voor de garnering.
- Schep de salade in ringen op borden.
- Garneer met de overgebleven reepjes paling en waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel extra met wat verse bieslook en een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Serveer met een volle Chardonnay zoals La Finca uit Mendoza, Argentinië – perfect bij gerookte vis.
Garneer eventueel extra met wat verse bieslook en een partje citroen voor een frisse touch. Wijnadvies:
Serveer met een volle Chardonnay zoals La Finca uit Mendoza, Argentinië – perfect bij gerookte vis.
Voedingswaarden
Calories: 433 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 17 g | Vet: 32 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g