Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Breng de aardappels met 1/2 liter water in een pan aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
- Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de gerookte forel in reepjes en knip de bieslook fijn.
- Giet de aardappels af boven een kom (bewaar het kookvocht).
- Pureer de aardappels in een keukenmachine.
- Voeg het kookvocht en de crème fraîche toe en pureer alles nogmaals.
- Doe het mengsel terug in de pan.
- Roer voorzichtig de Leffe erdoor en verwarm de soep goed.
- Roer de reepjes gerookte forel en de knoflookbieslook erdoor.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige aardappelsoep met gerookte forel warm, gegarneerd met extra bieslooksprieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 265 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 14 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g