Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- muffinvormpjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 ml olie
- 2 eetlepel(s) aardbeienjam
- ¼ kop aardbeienyoghurt
- 100 gram suiker
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram roomkaas
- ¼ kop extra aardbeienjam voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de muffinvormpjes in.
- Doe de eieren, olie, jam, yoghurt en suiker in een kom.
- Klop het mengsel met een houten lepell 1 minuut tot alles goed gemengd is.
- Zeef het bakmeel erboven en schep het voorzichtig om.
- Schep in elk vormpje 3 eetlepels beslag.
- Verdeel de roomkaas in 8 porties en leg in het midden van elke muffin een stukje roomkaas.
- Schep daarop 2 theelepels jam.
- Verdeel het resterende beslag over de vormpjes.
- Bak de muffins 30 minuten tot ze gerezen een lichtbruin zijn.
- Laat de muffins 5 minuten in de vormpjes rusten en laat ze daarna op een rooster afkoelen.
- Bestuif ze met gezeefde poedersuiker en garneer met aardbeien.