Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 6 eierkoeken
- 75 ml zoete witte dessertwijn
- 500 g aardbeien in plakjes gesneden
- 250 ml slagroom
- 200 g witte chocolade
- 500 ml romige aardbeiyoghurt
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Verdeel de eierkoeken over de bodem van de ronde of ovale schaal en besprenkel ze met de zoete witte wijn.
- Leg de helft van de plakjes aardbeien in een laag bovenop de eierkoeken.
- Klop de slagroom bijna stijf in een kom.
- Breng een pan met water aan de kook en smelt de witte chocolade au bain-marie in een kleinere pan.
- Spatel de yoghurt en vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig door de bijna stijve slagroom om de witte chocoladeroom te maken.
- Schep de witte chocoladeroom bovenop de laag aardbeien in de schaal en zet de trifle afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Rangschik de resterende plakjes aardbeien decoratief bovenop de trifle en bestrooi het geheel met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit zoete en romige dessert.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 9 g | Vet: 26 g | Sugar: 44 g