Romige Anijs-Kwark met Verse Aardbeien
Ingrediënten
- 500 g volle kwark
- 1 anijsblokje
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 500 g aardbeien in plakjes
Instructies
- Spoel de schone theedoek onder de kraan, wring hem uit en leg hem in een vergiet boven een kom.
- Schenk de kwark in de theedoek en laat deze 30 minuten uitlekken.
- Maal het anijsblokje en de suiker fijn in een vijzel, of leg ze in een plastic zakje en druk voorzichtig fijn met een deegroller.
- Roer het anijs-suikermengsel door de uitgelekte kwark.
- Pureer 200g aardbeien met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
- Verdeel de aardbeienpuree over 4 kommen.
- Schep de anijs-kwark in elke kom en garneer met de overgebleven plakjes aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige anijs-kwark met verse aardbeien vraagt om een lichtzoete, fruitige wijn zoals een Moscato d'Asti.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 29 g