Romige Anijsmelk met Winterwarmte

Een mok warme anijsmelk op een rustieke houten tafel, geserveerd met een glas dessertwijn, een beschuitje met boter en hagelslag, en omringd door steranijs, kaneelstokjes en een schijfje sinaasappel.

Romige Anijsmelk met Winterwarmte

Deze romige anijsmelk met winterwarmte is een troostrijke Nederlandse klassieker, perfect voor koude avonden. Zacht, aromatisch en heerlijk nostalgisch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
trektijd 30 minuten
!ndicatie € 1,00 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 45 gram suiker
  • 25 gram anijszaad
  • 10 gram maïzena
  • suiker

Instructies

  • Bind het anijszaad in een doekje.
  • Houd een klein beetje melk achter.
  • Breng de rest aan de kook, hang het doekje met het anijszaad erin en laat
  • het bundeltje een half uur in de hete melk trekken.
  • Vermeng de maïzena en de suiker met de achtergehouden melk.
  • Haal het bundeltje anijszaad uit de melk, breng de melk

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de anijsmelk dampend heet met een toef slagroom of een snufje kaneel voor extra winterwarmte.

Wijnadvies:

Hoewel anijsmelk zelf geen wijn nodig heeft, past een glas
zoete dessertwijn verrassend goed bij een feestelijk wintermenu waarin dit drankje wordt geserveerd.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Sinterklaas