Romige Anijsmelk met Winterwarmte
Deze romige anijsmelk met winterwarmte is een troostrijke Nederlandse klassieker, perfect voor koude avonden. Zacht, aromatisch en heerlijk nostalgisch.
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 45 gram suiker
- 25 gram anijszaad
- 10 gram maïzena
- suiker
Instructies
- Bind het anijszaad in een doekje.
- Houd een klein beetje melk achter.
- Breng de rest aan de kook, hang het doekje met het anijszaad erin en laat
- het bundeltje een half uur in de hete melk trekken.
- Vermeng de maïzena en de suiker met de achtergehouden melk.
- Haal het bundeltje anijszaad uit de melk, breng de melk
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de anijsmelk dampend heet met een toef slagroom of een snufje kaneel voor extra winterwarmte.Wijnadvies:
Hoewel anijsmelk zelf geen wijn nodig heeft, past een glaszoete dessertwijn verrassend goed bij een feestelijk wintermenu waarin dit drankje wordt geserveerd.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 20 g
