Romige Basilicumsaus met Geitenkaas

Romige Basilicumsaus met Geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel honing
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 theelepel maïzena
  • Zout en versgemalen witte peper naar smaak

Instructies

  • Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
  • Verwarm in een pan met dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
  • Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
  • Schenk de groene saus in een sauskom.
  • Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte cirkel in het groen ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

De saus is zowel warm als koud heerlijk. Serveer deze basilicumsaus met geitenkaas als smaakvolle toevoeging bij paddenstoelentaartjes of andere vegetarische gerechten.

Wijnadvies:

Deze romige saus met geitenkaas en basilicum combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 5 g | Vet: 26 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Saus
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch