Romige Basilicumsaus met Geitenkaas
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 15 g verse basilicum
- 200 ml slagroom
- 1 theelepel honing
- 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
- 1 theelepel maïzena
- Zout en versgemalen witte peper naar smaak
Instructies
- Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
- Verwarm in een pan met dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
- Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe aan de saus.
- Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
- Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
- Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
- Schenk de groene saus in een sauskom.
- Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte cirkel in het groen ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
De saus is zowel warm als koud heerlijk. Serveer deze basilicumsaus met geitenkaas als smaakvolle toevoeging bij paddenstoelentaartjes of andere vegetarische gerechten.
Wijnadvies:
Deze romige saus met geitenkaas en basilicum combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 5 g | Vet: 26 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g