Romige Biefstuk Stroganoff

Geniet van deze romige en smaakvolle Biefstuk Stroganoff, geïnspireerd op de klassieke Russische keuken!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g ribeye steak
  • 30 g bloem gemengd met zout en peper
  • 380 g fettuccine of tagliatelle
  • 60 g boter
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 300 g champignons in dikke plakken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 0,6 dl rode wijn
  • 3 dl room

Instructies

  • Wikkel de ribeye steak in plasticfolie en sla er met een hamer of deegroller op tot ze ongeveer half zo dik zijn.
  • Snijd vervolgens elke steak in repen van ongeveer 1 centimeter breed.
  • Doe de repen steak in een plastic zakje met de bloem en schud alles, zodat het vlees gelijkmatig met bloem bedekt is.
  • Kook de fettuccine of tagliatelle al dente in een grote pan met licht gezouten kokend water.
  • Smelt 40 g boter in een koekenpan op matig vuur en bak de gesnipperde ui gedurende 2 minuten.
  • Bak het met bloem bedekte vlees in porties gedurende 5 minuten per portie, of totdat het vlees gelijkmatig bruin is.
  • Haal het uit de pan en houd het warm.
  • Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de champignons toe.
  • Roerbak gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe, en verwarm gedurende 2 minuten terwijl je voortdurend roert, of totdat de saus begint te dikken.
  • Voeg het gebakken vlees toe en roer de room erdoor.
  • Draai het vuur laag en laat het nog 1 minuut sudderen totdat de saus is ingedikt.
  • Serveer het vlees en de saus bovenop de gekookte pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Rusland