Romige Biefstuk Stroganoff
Geniet van deze romige en smaakvolle Biefstuk Stroganoff, geïnspireerd op de klassieke Russische keuken!
Ingrediënten
- 600 g ribeye steak
- 30 g bloem gemengd met zout en peper
- 380 g fettuccine of tagliatelle
- 60 g boter
- 1 kleine ui gesnipperd
- 300 g champignons in dikke plakken
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 0,6 dl rode wijn
- 3 dl room
Instructies
- Wikkel de ribeye steak in plasticfolie en sla er met een hamer of deegroller op tot ze ongeveer half zo dik zijn.
- Snijd vervolgens elke steak in repen van ongeveer 1 centimeter breed.
- Doe de repen steak in een plastic zakje met de bloem en schud alles, zodat het vlees gelijkmatig met bloem bedekt is.
- Kook de fettuccine of tagliatelle al dente in een grote pan met licht gezouten kokend water.
- Smelt 40 g boter in een koekenpan op matig vuur en bak de gesnipperde ui gedurende 2 minuten.
- Bak het met bloem bedekte vlees in porties gedurende 5 minuten per portie, of totdat het vlees gelijkmatig bruin is.
- Haal het uit de pan en houd het warm.
- Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de champignons toe.
- Roerbak gedurende 2-3 minuten totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe, en verwarm gedurende 2 minuten terwijl je voortdurend roert, of totdat de saus begint te dikken.
- Voeg het gebakken vlees toe en roer de room erdoor.
- Draai het vuur laag en laat het nog 1 minuut sudderen totdat de saus is ingedikt.
- Serveer het vlees en de saus bovenop de gekookte pasta.