Romige Bieten Gehaktschotel
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 g gekookte bietjes
- 75 g roomboter
- 2 uien gesnipperd
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- 500 g half-om-halfgehakt
- 150 ml melk
- 2 druppels scherpe mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
- Snijd de gekookte bietjes in plakken.
- Verhit in een hapjespan 25 g boter en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
- Voeg de plakjes biet en gedroogde tijm toe aan de pan.
- Stoof het geheel afgedekt nog 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak in een andere hapjespan het gehakt in 5 minuten rul.
- Schep overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met zout en peper.
- Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en stamp ze tot puree.
- Meng de melk, mosterd, 50 g boter, zout en peper door de puree.
- Leg de plakjes biet in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehakt erover en bedek het geheel met de aardappelpuree.
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 5 g