Romige Bieten Gehaktschotel

Romige Bieten Gehaktschotel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 500 g gekookte bietjes
  • 75 g roomboter
  • 2 uien gesnipperd
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 150 ml melk
  • 2 druppels scherpe mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken, was ze en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de gekookte bietjes in plakken.
  • Verhit in een hapjespan 25 g boter en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de plakjes biet en gedroogde tijm toe aan de pan.
  • Stoof het geheel afgedekt nog 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak in een andere hapjespan het gehakt in 5 minuten rul.
  • Schep overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met zout en peper.
  • Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen en stamp ze tot puree.
  • Meng de melk, mosterd, 50 g boter, zout en peper door de puree.
  • Leg de plakjes biet in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehakt erover en bedek het geheel met de aardappelpuree.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht gedurende 25-30 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Suikervrij