Romige Bietjessoep met Hartvormige Croutons
Equipment
- soeppan
- koekenpan met antiaanbaklaag
- Hartvormpje
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 400 g geraspte bietjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 g mascarpone
- 340 ml bouillon met kippenvlees
- 1 theelepel suiker
- 5 sneetjes witbrood
Instructies
- Verhit de helft van de boter in een soeppan.
- Bak de geraspte bietjes hierin al omscheppend gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenpuree en de helft van de mascarpone toe en bak dit de laatste minuut mee.
- Schenk de bouillon (inclusief kippenvlees) en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook.
- Breng de soep op smaak met peper en eventueel suiker.
- Laat de soep op laag vuur met de deksel op de pan 15 minuten doorkoken.
- Steek ondertussen met een hartvormpje uit elke snee brood 2 hartjes.
- Besmeer beide zijden van het brood met de rest van de boter.
- Bak de broodhartjes in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide zijden krokant en goudbruin.
- Laat de hartjes even op een rooster uitdampen en besmeer één zijde van elk hart met de rest van de mascarpone.
- Verdeel de soep over vijf diepe borden.
- Leg in elk bord 2 hartvormige croutons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige bietjessoep met hartvormige croutons gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir. De fruitige en licht kruidige tonen van de wijn zullen de aardse smaak van de bieten aanvullen, terwijl de romige mascarpone zorgt voor een mooi contrast.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g