Romige Bleekselderijsoep met Tortellini

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g tortellini tri colore pasta
  • 1 stokbrood
  • 100 g zachte kruidenboter
  • 1 struik bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 liter rundvleesbouillon van tablet
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 g runder- of verse soepballetjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Verwarm de grill voor.
  • Snijd het stokbrood schuin in plakjes en besmeer beide kanten dun met kruidenboter.
  • Leg het brood op een bakplaat of rooster en rooster het onder de grill in 3-4 minuten bruin, waarbij je het halverwege keert.
  • In een soeppan kook je de bleekselderij in de bouillon gedurende 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en soepballetjes toe en laat de soep nog 2-3 minuten koken tot het vlees gaar is.
  • Giet de tortellini af en roer deze door de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met de geroosterde kruidenbroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige bleekselderijsoep met tortellini vraagt om een lichte, fruitige rode wijn zoals een Sangiovese. De frisse smaken van de wijn zullen goed samengaan met de rijke, hartige tonen van de soep en de vulling van de tortellini.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië