Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 150 g kastanjechampignons
- 3 eetlepels boter
- ½ tablet bospaddenstoelenbouillon
- 100 g roomkaas naturel
- ½ zakje verse bieslook à 25 g
Instructies
- Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes, snijd de stronken in stukjes.
- Kook de bloemkool in 500 ml water in 10 minuten gaar.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de gekookte bloemkool met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
- Breng de bloemkoolsoep aan de kook en voeg de bospaddenstoelenbouillontabletten toe, laat ze oplossen.
- Roer de roomkaas door de soep en laat deze al roerend smelten.
- Knip de bieslook fijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier borden of kommen.
- Meng de bieslook door de champignons.
- Schep de champignons over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de soep met een stukje vers brood of knapperige croutons voor extra textuur.