Romige Bloemkoolsoep met Champignonlaagje

Romige bloemkoolsoep met champignonlaagje

Romige Bloemkoolsoep met Champignonlaagje

Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 150 g kastanjechampignons
  • 3 eetlepels boter
  • ½ tablet bospaddenstoelenbouillon
  • 100 g roomkaas naturel
  • ½ zakje verse bieslook à 25 g

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes, snijd de stronken in stukjes.
  • Kook de bloemkool in 500 ml water in 10 minuten gaar.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de gekookte bloemkool met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng de bloemkoolsoep aan de kook en voeg de bospaddenstoelenbouillontabletten toe, laat ze oplossen.
  • Roer de roomkaas door de soep en laat deze al roerend smelten.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier borden of kommen.
  • Meng de bieslook door de champignons.
  • Schep de champignons over de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de soep met een stukje vers brood of knapperige croutons voor extra textuur.
 

Wijnadvies:

Deze romige soep past goed bij een lichte en frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch