Romige bloemkoolsoep met erwtjes en kruiden

--- **Romige bloemkoolsoep met erwtjes en kruiden** --- Zijdezachte bloemkoolsoep met een vleugje room, gevuld met groene erwtjes en gegarneerd met verse peterselie en bieslook. Geserveerd in een rustieke kom op een houten tafel, met een stuk knapperig brood ernaast in een warme, huiselijke setting.

Romige bloemkoolsoep met erwtjes en kruiden

Deze romige Hollandse bloemkoolsoep met doperwten en verse kruiden is een verwarmend voorgerecht, geserveerd met geroosterd meergranenbrood en boter.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ knolselderij of koolrabi in blokjes
  • 1 grote ui in blokjes
  • 2 eetlepels bladselderij
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 200 g diepvries doperwten
  • 3 worteltjes in blokjes
  • 8 sneden geroosterd meergranen brood
  • Gedroogde oregano 1/2 theelepel
  • Gezouten boter
  • Snufje zout
  • Theelepel tijmblaadjes
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de olie en boter in een grote soeppan.
  • Voeg wortel, knolselderij, ui en knoflook toe en bak alles licht aan onder voortdurend roeren.
  • Blus af met water en voeg het groentebouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg 2/3 van de doperwten, de helft van de bloemkool en de kruiden toe.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep in de blender en giet door een zeef in een andere pan.
  • Voeg de resterende doperwten en bloemkoolroosjes toe.
  • Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Serveer met geroosterd meergranenbrood en gezouten boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Voeg op het laatst wat roerei of plakjes gekookt ei toe voor extra romigheid en kleur.
Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij de kruidige groentesoep.

Voedingswaarden

Calories: 261 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch