Romige Bokkepootjestaart met Chocoladevulling

Een feestelijke bokkepootjestaart met luchtige slagroomvulling en een rijke chocoladevulling, omhuld door een krokante bokkepootjeskorst. Bovenop zijn hele bokkepootjes decoratief geplaatst, met een drizzle van gesmolten chocolade voor een luxe uitstraling. Op de achtergrond een houten snijplank met extra bokkepootjes, een kommetje chocoladeganache en een fijn zeefje met cacaopoeder. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de romige texturen en decadente smaken van deze heerlijke taart.

Romige Bokkepootjestaart met Chocoladevulling

Deze romige bokkepootjestaart met chocolade is een ware traktatie! Met een krokante koekbodem, luchtige chocoladevulling en knapperige bokkepootjes is dit een feestelijk dessert voor elke gelegenheid.
Porties: 10
Bereidingstijd: 30 minuten
koeltijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

Bodem:

  • 250 gram spritsen
  • 50 gram ongezouten roomboter

Vulling:

  • 600 milliliter ongeklopte slagroom
  • 600 gram pure chocolade
  • 50 milliliter koffielikeur optioneel, bijvoorbeeld Tia Maria
  • 1 eetlepel suiker

Decoratie:

  • 400 gram bokkenpootjes

Instructies

  • Vermaal de spritsen in een hakmolen tot fijne kruimels.
  • Smelt de roomboter in een pan op laag vuur.
  • Meng de spritsenkruimels goed door de gesmolten boter.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het koekmengsel stevig aan op de bodem.
  • Zet de vorm 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
  • Plaats de bokkenpootjes rechtop langs de rand van de springvorm, zodat ze de hele omtrek bedekken.
  • Klop de slagroom op met de suiker tot stijve pieken.
  • Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie.
  • Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij de opgeklopte slagroom en spatel dit mengsel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg eventueel de koffielikeur toe voor extra smaak.
  • Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een siliconen spatel.
  • Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Hak de overgebleven bokkenpootjes fijn met een koksmes.
  • Decoreer de taart met de gehakte bokkenpootjes langs de randen, zodat de chocoladevulling in het midden zichtbaar blijft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze heerlijke bokkepootjestaart met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor een extra feestelijke touch.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Cream Sherry vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze taart.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 6 g | Vet: 38 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Chocolade / Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden